Празниците през зимата са вкусната тема на новия 63-ти брой на МЕНЮ. В него ще намерите идеи и за празнична вечеря, и за постна трапеза. Ще научите подробности от кулинарната история на домашните птици и ще получите съвети как да се справите с голямото количество погълната храна.
В този брой посоката на Меню е север и затова ви представяме традиционната шведска кухня, но и модерните скандинавски готвачи. Ще ви запознаем с Младен Чуканов от столичния ресторант "Павилион", Кейси Ангелова от блога Eating, Gardening and Living in Bulgaria и със хората, които работят в "Моравско село".
На 10 декември в над 150 страни се чества Денят на Майката Земя - Terra Madre Day, празник на организацията Slow Food, и ние ще ви разкажем за световния форум на това движение, който се състоя по рано през годината в Торино.
И понеже с този брой ще отбележим и началото на новата година, Магдалина Генова от Гладната акула разкрива някои от очакваните кулинарни тенденции през 2013.
Коментари
За да оставите коментар, трябва да влезете с вашето потребителско име и парола!