списание Меню - брой 65

списание Меню - брой 65



списание Меню - брой 65

март 2013
В средата на март започва големият Великденски пост. Ние, от „Меню“, сме далече от идеята, че този период на физическо и духовно пречистване се почита от много хора, но пък сме на мнение, че разнообразната храна е важна за всеки. Затова посветихме новия брой 65 на вегетарианските и постните гозби. А също така и на Индия - страната, която традиционно е свързана с безмесната кухня.

Предлагаме ви новаторски и класически постни рецепти за сладкиши, за ястия с нахут и за съвременни интерпретации на популярни български гозби. Ще ви запознаем с двама готвачи от Индия, които сготвиха за вас традиционни ястия от неописуемо красивия щат Керала и индийска фюжън храна. Ще ви представим и Юри Ковачев, който от години е поел мисията да запознае българите с древните правила на храненето според индийското медицинско учение аюрведа. Заедно ще посетим фестивала на смилянския фасул в известното родопско село, както и Розовия град Джайпур в индийския щат Раджастан. А за тези, които са решили да спазват поста, нашият лекар – специалист по хранене е подготвил полезни съвети за това време на промяна.



 Коментари

За да оставите коментар, трябва да влезете с вашето потребителско име и парола!

 Коментари чрез Фейсбук
* дата :   06.03.2013 г.
* разглеждания :   111
* изтегляния :   0
* категория :  Хоби и свободно време
* тип :  Списание
* източник :   Gourmet Publishing  
* тагове :   постни рецепти, Индия, аюрведа