Списание Меню брой 20 - март 2007



Списание Меню брой 20 - март 2007

Хлябът
Омесването на хляба е една от най-магическите дейности в кухнята. Никой не може да устои на димящия изкусително ароматен зачервен самун, току що излязъл от печката. Дори ароматът му трудно може да се опише – с нюанси на карамел и мляко, на зряла нива, на... бебе. А удовлетворението от прекрасния резултат е неописуемо.

В този брой ще ви научим как да си приготвяте маята - прясна и суха. Не сме пропуснали и основната рецепта за бял хляб, техниките за месене на ръка и с кухненски робот. А що ли за тайнство е втасването и оформянето на тестото.

И накрая - печенето, глазурите и поръските.


* дата :   13.05.2011 г.
* разглеждания :   7
* категория :  Хоби и свободно време
* тип :  Списание
* тагове :   рецепти, готварски рецепти, статии за храна, вкусни ястия, кулинарни техники, меню - за един по-вкусен свят, диета, гурме
линк
html код