списание Меню - брой 67

списание Меню - брой 67списание Меню - брой 67

Сезоните винаги са били изключително важни за човешката храна и едва в последните няколко десетилетия е възможно да се приготвят ястия с продукти, които са отгледани извън естественото им време. Тъй като въобще не сме почитатели на подобни темпорални обърквания, защото те не гарантират добро качество, посветихме майския брой 66 на МЕНЮ на пролетните листни зеленчуци и най-вече на техните лучени представители.
Open publication - Free publishing

В този брой поставяме началото и на две нови рубрики. В „Сезони” ще намерите рецепти, които са подходящи за настоящето време на годината, и които са малко по-сложни за изпълнение.

Уважението ни към родната кулинарна традиция пък ни провокира да създадем рубриката с простичкото, но достатъчно описателно заглавие „Българска кухня”. Тук ще представяме познати и може би позабравени ястия, чието съхраняване във всекидневното ни живот е важно, защото културата не може без корени. В същата тема е и увлекателната статия на Елеонора Гаджева за уникалния колбас нафпавок от разложкото село Горно Драглище.

Едва ли не като контрапункт на националните традиции е текстът на Магдалина Генова за една сравнително нова тенденция в световното ресторантьорство. Нелегалните ресторанти са ъндърграундът на кулинарията, а готвачите в тях – загадъчни и вдъхновени малки богове на храната.
Елица Константинова и Дани Райкова ни повеждат на вкусни средиземноморски пътешествия съответно в Малта и Малага, а пък нашият екип ще ви запознае с Гергана Димитрова – един от най-редовните курсисти в Кулинарно училище „Меню” и наша приятелка, с шеф Денница Дойчева от столичния ресторант „Лаванда” и с екипа на веригата „Кактус” и нейния създател шеф Иван Манчев. Коментари

За да оставите коментар, трябва да влезете с вашето потребителско име и парола!

 Коментари чрез Фейсбук
* дата :   30.04.2013 г.
* разглеждания :   73
* изтегляния :   2
* категория :  Хоби и свободно време
* тип :  Списание
* източник :   Gourmet Publishing  
* тагове :   рецепти, кулинария, вкусни ястия, готварство, гурме