Новият брой 61 на списание „Меню” е за Италия – страна, повече от известна с кулинарните си постижения и традиции.
Един от най-вкусните й символи е пастата – насъщна храна по целия полуостров с безкрайно разнообразие от форми и начини на приготвяне. В този брой ще разберете как съвсем сами да си приготвите прясна паста и ще научите няколко нови рецепти за нея. Ще се запознаете и с шеф-готвача на софийския хотел Хилтън Габриеле Савини, който е роден на адриатическото крайбрежие и с финес пренася тамошната кухня у нас. За да разбере повече за различните региони в Италия, „Меню” се отправи към Пиемонте и се върна с интересната статия и с рецептите на Ивелина Иванова. За десерт пък ви сервираме ухаещи на амарето сладкиши.
Във втората част на списанието – „За храната” нашите автори разказват за важния за здравето показател гликемичен индекс на храната, за завладялата целия свят мания по нудълите, за зехтина и за съчетаването на паста с вино. Освен това екипът ни посети биологичните производители на подправки Биоферма „Павлови” и очарователния столичен „Пасторант”.
Надяваме се, че всеки от вас ще намери по нещо важно за себе си в новото Меню 61!
Коментари
За да оставите коментар, трябва да влезете с вашето потребителско име и парола!